Otvorene prijave za razmenu „United in diversity“

Udruženje građana Erudita poziva mlade ljude iz Srbije da se prijave za učešće u međunarodnom projektu pod nazivom „United in diversity“, koja će se održati od 12.04. do 18.04.2024. u Bazelu, Švajcarska.

Projekat ce učesnicima pružiti priliku za interaktivno učenje o kulturnim razlikama i pojmu multikulturalnosti, što će im pomoći da bolje odgovore na raznolike potrebe mladih u svojoj zajednici, istovremeno razvijajući vestine, kompetencije i sposobnost asertivne komunikacije.

Ciljevi ovog treninga su:
– Povećanje kompetencija mladih radnika za dizajn i implementaciju metoda interkulturnog učenja.
– Podsticanje kolektivnog stava o važnosti individualnog, socijalnog, formalnog i političkog priznavanja rada s mladima.
– Fokusiranje na pozitivnu stranu kulturnih razlika i kako one mogu biti dodatni faktor u radu s mladima.
– Kreiranje novih radionica/sesija na temu interkulturnog učenja uzimajući u obzir različite pozadine odabranih učesnika.

Prijave su otvorene za mlade iz Srbije starosti od 18 do 30 godina do 7.2.2024. u 23:59

Radni jezik obuke će biti engleski, a troškovi putovanja, hrane i smeštaja tokom projekta će biti pokriveni od strane organizatora.
Za prijavu, molimo vas da popunite prijavni obrazac na engleskom OVDE.

Za dodatne informacije kontaktirajte Katarinu Babić na mejl [email protected]

Ovaj projekat se organizuje od strane organizacije I-diasporа iz Švajcarske, zajedno s partnerskim organizacijama iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Srbije i Slovenije, uz podršku Movetia – Nacionalne agencije za razmenu i mobilnost mladih iz Švajcarske.

Radujemo se vašoj prijavi!

Изборник