Res publica – Letnja škola demokratije

U period 24-26.9.2021. udruženje građana “Erudita” organizovalo je trodnevni trening o demokratskim vrednostima I politici Res publica – Letnja škola demokratije. Na ovom projektu učestvovalo je 15 mladih srednjoškolaca i studenata.

Tokom ovog projekta mladi su imali priliku da steknu znanja o funkcionisanju političkog Sistema Srbije, izbornim sistemima, međunarodnom pravu, medijskoj pismenosti i mnogim drugim relevantnim temama.

Cilj programa je bio razvitak kritičkog aparata i političko-analitičkih veština kod mladih, kako bi oni bili informisani I aktivni građani u lokalnoj zajednici i društvu.

Jedna od glavnih aktivnosti na projektu je bila simulacija rada Narodne skupštine na kojoj su učesnici mogli da se upoznaju sa zakonodavnim procesom u našoj zemlji, a nakon toga imali su priliku da razgovaraju sa narodnim poslanikom Dušanom Radojevićem o njegovom iskustvu rada u Narodnoj skupštini.

Udruženje građana “Erudita” je realizovalo ovaj projekat kroz konkurs “Šta nam teško”, finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Veliku zahvalnost pri realizaciji ovog projekta dugujemo Gradu Čačku, Kancelariji za mlade Čačak i Naučno tehnološkom parku Čačak na velikoj logističkoj pomoći, kao i našim donatorima Aquas vodi i Pekari Vučković.

Изборник